Aproape 8.000 de brăileni beneficiază de pensia minimă socială de 300 lei, începând cu 1 aprilie, potrivit datelor furnizate de directorul Casei Judeţene de Pensii, Sorin Enache. După o viaţă întreagă de muncă, pensionarii nu pot duce un trai decent la bătrâneţe din cauza veniturilor mici.
Deşi banii sunt prea puţini pentru a le asigura alimentele cele mai ieftine pentru supravieţuire, ca să nu mai amintim de medicamente sau haine, bătrânii se bucură de această majorare, ţinând cont că la nivelul anului trecut existau şi persoane care aveau pensie de 2 lei. "Este vorba de o pensie minimă socială de 300 ron. Cuponul de pensie va cuprinde două sume: pensia pe care o avea în plată anterior datei de 1 aprilie şi pe care o primea fie de la bugetul asigurărilor sociale, fie din bugetul de stat, dacă era agricultor şi o diferenţă, pe care o primeşte de la bugetul de stat. Diferenţa până la 300 lei nu se plăteşte de la bugetul asigurărilor sociale, ci din bugetul de stat, în care se adună toate impozitele pe care le plătim noi, toţi contribuabilii. Este o măsură reparatorie", a spus Sorin Enache. Concret, la data de 1 aprilie, 7.860 persoane au beneficiat de această creştere a pensiilor, primind pensia minimă socială. Începând cu 1 octombrie, pensia minimă socială va avea valoarea de 350 lei. Aproape 8.000 de brăileni beneficiază de pensia minimă socială de 300 lei, începând cu 1 aprilie, potrivit datelor furnizate de directorul Casei Judeţene de Pensii, Sorin Enache. După o viaţă întreagă de muncă, pensionarii nu pot duce un trai decent la bătrâneţe din cauza veniturilor mici.
Deşi banii sunt prea puţini pentru a le asigura alimentele cele mai ieftine pentru supravieţuire, ca să nu mai amintim de medicamente sau haine, bătrânii se bucură de această majorare, ţinând cont că la nivelul anului trecut existau şi persoane care aveau pensie de 2 lei. "Este vorba de o