Sunt maşini pe care proprietarii le-au ,,uitat” pe domeniul public, spre disperarea vecinilor care se bat pe un loc de parcare. Zeci de astfel de vehicule din faţa blocurilor adăpostesc diverse obiecte casnice.
Nu e zonă a Piteştiului în care să nu vezi măcar o rablă pe butuci. Stă acolo, nemişcată de luni sau poate chiar de ani. Buruienile au crescut în jurul ei şi pare perfect integrată în peisaj. Nimeni nu mai ştie a cui e. Unii, mai cu idei, i-au găsit şi o întrebuinţare. O folosesc pentru depozitarea mărunţişurilor care nu mai au loc în debaraua din apartament. Asta, în cel mai fericit caz, pentru că sunt situaţii în care maşinile în cauză au devenit ghene de gunoi. ,,Noi n-avem unde să parcăm maşinile şi rabla asta stă degeaba aici. Sunt vreo patru luni de când n-a mai mutat-o nimeni. Nici nu ştim a cui e, că ne-am duce la uşă la proprietar să ne elibereze spaţiul”, s-a arătat revoltat Ilie Stoica, un proprietar de maşină cu revizia la zi, arătând spre o rablă abandonată pe strada Fraţii Goleşti.
Trei motive de ridicare
Primăria are trei motive de a evacua rablele părăsite în faţa blocurilor. “În primul rând, aceste vehicule ocupă spaţiul de parcare al altor maşini, aflate în funcţiune. În al doilea rând, ele sunt un focar de infecţie, iar în al treilea rând, ele pot fi folosite pentru fapte antisociale. Din aceste motive ele nu mai au ce căuta pe domeniul public. Conform prevederilor Legii nr. 421/2002, un vehicul este abandonat când starea tehnică a acestuia este improprie circulaţiei pe drumurile publice, este nemişcat de cel puţin un an şi rezultă intenţia proprietarului de a renunţa la el”, ne-a precizat primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.
Procedura de ridicare este greoaie
Primăria a făcut o nouă inventariere a autovehiculelor uitate pe domeniul public şi-a întocmit recent o listă cu 73 de maşini care, după părerea aut