Documentele de mediu nu precizau cum anume a reuşit Five Holding să pună mâna pe terenul înverzit
Atacurile grupului Radu Mazăre la adresa Elenei Udrea nu încetează. După o perioadă în care a încercat să ne facă să credem că a ajuns la o înţelegere cu cea văzută ca fiind unul dintre oamenii de bază ai PD-L-ului, pe de-o parte, dar şi ai preşedintelui Traian Băsescu, pe de altă parte. Însă, deja oamenii primarului, în frunte cu fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, au început să o atace pe cea care conduce Ministerul Turismului.
Substratul problemei pare a fi altul şi nu aşa cum a reclamat parlamentarul, reducerea TVA-ului în turism, impozitul pe profitul reinvestit în acest domeniu de activitate să fie zero şi soluţii pentru a ajuta finanţările în turism. În fapt, problema cea mai mare pentru actuala administraţie publică locală şi pentru acoliţii săi pare a fi faptul că Elena Udrea a adus aminte că există Hotărârea de Guvern nr. 31/1996 şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 58/1998, prin care este stabilită obligaţia autorităţilor publice locale din staţiunile turistice de a obţine avizul Ministerul Turismului pentru documentaţia de urbanism şi pentru autorizaţii de construcţie. Cu alte cuvinte, oricine îşi mai doreşte o viluţă sau un hotel în Mamaia va fi nevoit să primească nu numai avizul primăriei lui Mazăre, ci şi cel al Ministerului Turismului.
Moda yacht-urilor de beton
Mai mult decât atât, planul prevede interzicerea construirii de hoteluri cu foarte multe etaje, fapt de asemenea deranjant pentru un primar care a făcut totul pentru a atrage investitorii în staţiunea pe care o păstoreşte, în special pe spaţiu verde cu destinaţie schimbată sau pe terenuri retrocedate - DNA-ul ştie cum. În orice caz, pentru a ne lămuri cum stă treaba cu hotelurile înalte, ne-am interesat cam ce proiect ar fi lovit