Modul in care este ambalat un produs ofera o sansa in plus ca el sa fie vandut cat mai repede si in cantitati mai mari.
Inca de la inceputul lumii oamenii au fost atrasi de frumusete asa ca acest aspect nu este neglijat nici cand vine vorba de vanzarea produselor.
Alimentele care au etichete frumoase au un succes mai mare pentru ca in mod inconstient, noi, cumparatorii suntem atrasi de eticheta mai mult decat de continut. Mergand pe aceasta idee artistii s-au gandit sa isi promoveze munca cu ajutorul produselor care apar pe rafturile din marile magazine.
Astfel ca ei ambaleaza conservele cu desene si schite realizate de ei, lansand curentul denumit shopdropping.
Lifting pentru ambalaje
Ei se duc in magazine cumpara conserve, le aduc acasa, pastreaza codul de bare si inlocuiesc etichetele cu creatiile lor. Se intorc in magazine si le expun din nou pe rafturi spre vanzare.
Prin aceasta modalitate arta lor ajunge in mai multe bucatarii. Fenomenul de shopdropping nu este chiar nou el fiind un adevarat fenomen in anul 2004, in Statele Unite ale Americii. Practic, artistii aplicau un "lifting" produselor din magazine propunandu-le spre vanzare intr-o alta forma, individualizata.
Prin aceasta metoda produsele de consum au devenit produse artizanale si unicate. Promotorii acestui curent s-au inspirat din opera celebrului fotograf Andy Warhol.
Artistii au sperat ca prin shopdropping opera lor va putea fi promovata in mod inventiv fara costuri prea mari.
Poate asta ar fi solutia si pentru artistii romani care nu au la dispozitie sume prea mari de bani ca sa se promoveze. In loc sa strice peretii cladirilor cu grafitti, ei pot sa inlocuiasca etichetele clasice cu "opere".
In plus, criza nu mai poate fi folosita ca o scuza, lancezeala putand fi inlocuita cu idei