Prajitura cu branza de vaci si cirese
Ingrediente (pentru 8 bucati): * Aluatul - 100 g biscuiti, 25 g unt moale. * Umplutura de branza: 550 g branza de vaci, 175 g zahar praf, coaja rasa de la doua lamai, coaja rasa de la o portocala, 3 oua separate, 1 1/2 lingura de faina, un varf de cutit de praf de copt, 100 ml frisca lichida. * Umplutura de cirese: 800 g cirese coapte, 1 1/2 lingura de amidon, 2 linguri suc de lamaie, 1 lingura de zahar, 150 ml frisca batuta.
Mod de preparare: * Se baga biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama marunt cu o sticla (sau se maruntesc in mixer). Macinisul obtinut se amesteca cu untul. * Se intinde compozitia uniform pe fundul unei forme rotunde (cu diametrul de cca 20 cm). Se porneste cuptorul la 200 grade. * Se pune branza de vaci intr-un castron. Se adauga zaharul si se amesteca pana ce devine cremoasa. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala, apoi galbenusurile. Se amesteca totul bine. * Se cerne faina deasupra, se amesteca usor frisca. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu o lingura de metal in compozitie. Se intinde umplutura de branza peste aluatul de biscuiti. * Se coace prajitura 5 minute, apoi se reduce cuptorul la 140 de grade si se mai lasa la copt pana ce devine aurie. * Se lasa prajitura cu branza in tava trei ore sau toata noaptea, sa se raceasca. * Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun intr-un tifon si se preseaza ca sa lase zeama. Se scot si se aseaza peste prajitura. Sucul se amesteca cu amidonul, zeama de lamaie si zaharul si se pune sa fiarba intr-o craticioara, timp de 2-3 minute. Se lasa alte 3 minute sa se raceasca, apoi glazura se toarna peste prajitura. Se garniseste pe margine cu un strat de frisca. Se pune la rece, inainte de a servi.
Vis cu capsuni
Ingrediente (pentru 4 persoane): 215 g foi de placinta congelate si lasate 2 ore la dezghet