Casa Naţională de Pensii a repartizat judeţului Argeş 422 de bilete de tratament pentru staţiunile balneoclimaterice din ţară. Bătălia cea mare se dă pentru staţiunile de pe litoral şi pentru cele din judeţele învecinate.
Singura şansă pentru bieţii pensionari, care după o viaţă de muncă aşteaptă ca măcar două săptămâni pe an să se relaxeze şi să-şi vadă de sănătate, sunt biletele de tratament puse la bătaie de Casa Naţională de Pensii şi alte drepturi sociale. S-au tot visat la băi de astă iarnă de când au tremutat la cozi mai bine de 10 ore numai ca să prindă un număr de ordine. Au tot făcut economii ca să le rămână bani pentru staţiune: jumătate din pensia pe-o lună, atât cât este costul unui sejur.
Pe Maria Petre din Ştefăneşti, cele 18 zile la Herculane o costă 150 de lei. “Mi-am pus de-o parte câte-un pic în fiecare lună că, dacă tot am stat la rând, măcar să am cu ce plăti biletul. Mi-ar fi plăcut la Techirghiol, c-acolo mergeam şi acu’ vreo 10 ani dar e bine ş-aici că tot băi sunt. Bine c-am prins bilet !”, spune femeia.
Cele mai multe solicitări sunt la mare şi în staţiunile de pe Valea Oltului
Mangalia, Techirghiol, Saturn, Călimăneşti, Căciulata, Govora şi Olăneşti au fost trecute de majoritatea pensionarilor în fruntea listei cu opţiuni depusă în iarnă la Casa Judeţeană de Pensii. “Sunt foarte mulţi care vor pe litoral sau în staţiunile din judeţele apropiate pentru că oamenii se uită şi la cât îi costă transportul. Pentru ei fiecare bănuţ contează. Din păcate nu putem satisface toate cererile pentru că locurile sunt limitate. La mare, cel puţin, n-avem decât vreo 40, cu toate suplimentările cerute de noi. Dar oamenii se mulţumesc până la urmă şi cu alte staţiuni. Sunt şi cazuri când pensionarii noştri ţin neapărat să meargă într-un loc anume. Chiar ieri a venit în audientă un bătrânel care de 20 de ani merge la Slăni