Volumul compact, masiv, compus din mai multe module perfect geometrice, încadrează locuinţa de astăzi în stilul modern agreat de marii arhitecţi ai secolului al XX-lea, tranziţia exterior interior fiind aici susţinută de teresele generoase, pasajele de la parter şi corpul etajului ieşit mult în consolă. Aspectul brut, nefinisat al faţadelor, precum şi geometria perfectă a fiecărui modul imprimă locuinţei un aer misterios, captivant, abstract. Suprafeţele vitrate imputate faţadelor ample dau vitalitate şi naturaleţe. Funcţiunile dispuse parcă aleatoriu au însă o ordine bine corelată de arhitect, traseul de circulaţie definit fiind unul fluent.
DISTRIBUIREA FUNCŢIONALĂ
Amprenta parterului pe teren cuprinde doar bucătăria şi spaţiul de depozitare, livingul şi locul de luat masa fiind parte intergrantă a terasei exterioare.
La etaj se ajunge pe două scări, o scară de acces la corpul cu zona de noapte ce cuprinde două dormitoare deservite de dressing-uri şi băi proprii şi o a doua scară care duce la zona de zi. Este pus accentul pe funcţia de recreere şi pe legătura dintre exterior şi interior. Pentru a prelua greutatea corpului ieşit destul de mult în consolă s-au prevăzut grinzi de matal, dispuse într-o structură complexă. "Cleştele" de beton care înconjoară corpul dormitoarelor are şi el rol structural, susţinând o parte din greutate.
Materialele utilizate, betonul nefinisat şi tencuiala albă dau locuinţei un aspect deşertic, uscat, sălbatic. Culoarea albă a marmurei cu care a fost placată terasa imită din punct de vedere estetic nisipul, constrastând puternic cu piscina care induce şi ea o stare de confort şi relaxare.
ELEMENTE DE PERSONALIZARE
Locuinţa îndeplineşte funcţiunile necesare fiecărui cămin, însă ridică problema esteticului la un nivel superior, eleganţa şi acurateţea faţadelor relevând autonomia acesteia faţă de