Patronatul de la Grand Hotel Rex din Mamaia a renunţat la serviciile directorului adjunct Iolanda Nanu, ale directorului Cornel Marzavan, responsabil cu mâncarea şi băuturile, şi ale şefului de restaurant, Paul Gugu Aceştia au fost prinşi în timp ce vroiau să-şi dezvolte propriile afaceri hoteliere, căpuşând cel mai mare şi luxos hotel de pe malul Mării Negre.
Grand Hotel Rex, primul hotel internaţional din Mamaia, a fost cumpărat în august 2006 de firma „Tycoon Imobilar", care a investit milioane de euro pentru a-l aduce la standarde occidentale, cu servicii şi confort de cinci stele. Amplasarea - la nici 30 de metri de plaja Mării Negre - , luxul şi arhitectura grandioasă fac din Grand Hotel Rex un loc ideal pentru vacanţe sau întâlniri de afaceri.
În anul 2007, patronatul l-a numit ca manager general pe elveţianul Thomas Nikielewski, specializat în administrarea hotelurilor de cinci stele în ţara cantoanelor. Nikielewski, aflând că recepţionera de la Grand Hotel Rex, Iolanda Nanu, are diplomă de manager în domeniul hotelier, a numit-o director adjunct. Pe Cornel Marzavan l-a numit food & beverage manager (responsabil cu mâncarea şi băuturile), iar pe Paul Gugu - şef de restaurant. Le-a dat salarii mari, ca în Occident (Nanu avea un salariu de cinci cifre), şi aştepta de la ei comportament corect şi servicii ireproşabile.
Pentru că erau ţinuţi din scurt şi controlaţi prin surprindere, cu alte cuvinte nu puteau fura, tripleta Nanu - Marzavan - Gugu „l-au săpat" pe elveţianul Nikielewski. Sătul de mizeriile băştinaşilor, Nikielewski a plecat din România. Imediat ce au scăpat de exigentul lor şef, Nanu, Marzavan şi Gugu au încercat să-şi dezvolte propria afacere prin metoda practicată cu succes de români după 1990: căpuşarea societăţii pe care o coordonează. În decembrie 2008, cei trei şi-au înfiinţat propria societate, Trattoria Richmo