Colecţionează creioane doar de vreo 3 ani, dar pasiunea a început în copilărie. Piesa cea mai îndrăgită a colecţiei este un creion ce a aparţinut tatălui ei. Alexandra Sicoe colecţionează creioane din anul doi de facultate, acum fiind masterand în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Facultatea de Ştiinţe. Totul a început într-o zi, când şi-a cumpărat mai multe creioane, şi a văzut că arată bine, mai ales făcute mănunchi şi puse printre cărţile din bibliotecă. „Şi atunci am început să le aleg, să le departajez, să rămână cele unicat într-o parte, şi celelalte, dublurile, în altă parte. Şi aşa, cumpărând tot timpul, şi punând deoparte cele care nu erau intacte, numărul lor a crescut văzând cu ochii. Cred că acum am peste 350”, ne-a spus Alexandra.
Colecţionează doar creioane din lemn, de dimensiuni obişnuite, şi nu creioane din lemn sculptate, spre exemplu, cum se găsesc în zona Maramureşului. Întradevăr, acestea sunt sortate după aspect, culori, diametru.
„Colecţionez creioanele normale, pe care le cumpără părinţii copiilor pentru şcoală, să fie din lemn neapărat, să fie unicat, adică, în ceea ce mă priveşte. Unicat înseamnă să nu mai am vreun creion de culoarea, modelul sau dimensiunea respectivă”, completează tânăra stabilită de ani buni în Alba Iulia.
„Vedeta” colecţiei are 38 de ani
Creionul la care ţine cel mai mult, este un creion vechi, de pe vremea când tatăl său era copil. La ora actuală, creionul Carpaţi a ajuns la venerabila vârstă de 38 de ani. Are creioane şi din afara ţării, cel mai simpatic dintre cele „străine”, fiind un creion Milka adus din Elveţia.
„Am creioane primite de la prieteni sau primite cu ocazia anumitor evenimente. Spre exemplu, un alt creion drag mie este cel primit în ziua în care am absolvit facultatea”, ne-a spus Alexandra.
Tânăra speră ca pe viitor numărul creioa