Plantele cultivate de el, sunt rare în România, fiind întâlnite doar în posesia cultivatorilor pasionaţi. Smarandache este pasionat de cele mediteranene.
În urmă cu 8 ani, Nicolae Smarandache şi-a descoperit un nou hobby. El a început să cultive plante. Plăcându-i să călătorească, Nicolae a cules informaţii despre plantele pe care urma să le crească de prin toate locurile pe unde a umblat.
Seminţe adunate din toate colţurile lumii
O mare pasiune i-au născut-o plantele mediteranene. Din ţările de pe malul Mediteranei, a adus seminţe care mai de care mai rare şi greu de crescut în climatul românesc. „ Am adus seminţe din toate regiunile mediterane, seminţe pe care le-am adaptat climei noastre. Acum obţijn citrici climatizaţi, prin metode învăţate de la oamenii de prin ţările unde am fost. Am aproape numai plante mediteranene însetate de căldură şi lumină.”
Plantele mediteranene un hobby plăcut
„Cultivatul acestor plante este hobby al meu. Cheltuielie în urma îngrijirii lor mi le scot prin participare la simfonii. Ultima la care am participat anul acesta a fost cea a lalelelor. Aceasta nu este singura mea sursă de venit, având o pensie şi alte venituri bunicele”, precizează Nicolae Smarandache. Acesta spune că nu comercializează de acasă plantele sale ci doar în expoziţii.
Secretele unui cultivator de succes
Cultivatorul mărturiseşte că nu este foarte greu să creşti asemenea plante dacă îţi place să faci acest lucru, însă trebuie ca cel care le creşte să cunoască toate informaţiile despre ele. Acestea deţin multe secrete care trebuie aflate şi puse în practică pentru ca plantele să înceapă să se dezvolte şi să producă flori sau plante. „ Plantele Kiwi sunt masculi şi femelă. Masculul polenizează 7-8 femele şi se adaptează foarte uşor în România. Piperul roşu este la fel, şi femelă şi mascul, iar ceaiul negru are un sec