Cunoscut drept „fratele” turnului înclinat din Pisa, Turnul Trompeţilor (înalt de 68,5 metri) a fost ridicat în secolul al XV-lea.
La finalizarea construcţiei, în 1969, se afla în topul celor mai înalte 15 clădiri din lume. În prezent, este singura clădire ce poate fi văzută din orice zonă a oraşului.
Pe vremuri, turnul era locul preferat de străjerii aflaţi la post. Pentru a comunica apariţia unui intrus, aceştia, de cum observau că se apropie cineva străin de cetate, foloseau o trâmbiţă - expusă acum în interiorul muzeului.
Clasificat printre primele zece turnuri înclinate ale lumii şi unul dintre cele mai înalte din ţară, Turnul Trompeţilor este acoperit cu ţiglă smălţuită şi se încadrează în structura arhitectonică a bisericii Sfânta Margareta, construită în urmă cu 511 ani.
Arhitectură gotică
Biserica Sfânta Margareta este construită în stil gotic
Concepută în stil gotic târziu, biserica este compusă din trei nave, iar cea mai înaltă boltă ajunge la 12 metri. Cea mai valoroasă piesă din interior este altarul triptic gotic care datează de la sfârşitul secolului al XV-lea.
În altar există opt picturi realizate de un artist necunoscut ce înfăţişează patimile lui Iisus. În nişele din altar se pot observa câteva pietre funerare, printre care cea a lui Matei Corvin, cea a voievodului Ştefan Bathory şi cea a poetului umanist transilvănean Christian Schesaeus.
Cele opt picturi din altar reprezintă patimile lui Iisus
Orga veche a bisericii a fost înlocuită în 1755 cu un instrument nou, cu peste 1.300 de tuburi, şi care dispune de două claviaturi manuale şi de una cu pedale. În biserica Sfânta Margareta puteţi admira şi o valoroasă colecţie de covoare orientale.
În fiecare an, la 13 iulie, de ziua Sfintei Margareta, în faţa