Arhitect, filatelist şi posesor al celei mai mari colecţii de vederi cu Târgoviştea veche şi cu judeţul Dâmboviţa. A jucat baschet în Divizia B şi a cântat într-o formaţie pop. Dâmboviţean din tată în fiu, Dan Niţescu s-a născut însă la Turnu Măgurele, pentru că acolo l-a dus misiunea pe tatăl său care era ofiţer de grăniceri.
Familia sa este originară din Dragodăneşti, judeţul Dâmboviţa. Printr-o întâmplare, a găsit un document care l-a ajutat să-şi găsească înaintaşii până la 1760.
„Eram cu un văr de-al meu în casa bătrânească în momentul în care am descoperit un înscris pe piele de viţel din 1760 prin care un anume Tudor M. ot Dragodăneşti vindea 60 de meri cu loc cu tot. De asemenea, am găsit un act de la 1825 de împărţeală între copiii lui Sima, unul dintre fiii lui Tudor M. M-a ajutat şi faptul că actele de deces se ţineau 100 de ani, astfel am găsit actele moştenitorilor acestuia. Copiii mei sunt a zecea spiţă cunoscută”, a declarat arhitectul.
A fost baschetbalist şi clăpar
De adolescenţă şi prima tinereţe îşi aminteşte cu mare plăcere. A jucat baschet între 1972 şi 1975, reuşind să intre cu echipa Steaua Electrică Fieni în Divizia B. A cântat muzică pop în două formaţii.
„Eram clăpar şi cântam la seri dansante. Una dintre formaţii se chema Iguana, cealaltă Arhing, cea din urmă fiind formată din arhitecţi şi ingineri”, povesteşte cu nostalgie Dan Niţescu.
Despre pasiunea despre vederi, spune că o are de mic copil.
„Când aveam vreo 6 ani, în plină epocă stalinistă, părinţii şi bunicul au fost obligaţi să distrugă tot ce ţinea de trecut. Bunicul era negustor, unchiul meu a făcut puşcărie că a ţinut arhiva fostului partid al lui Titel Petrescu. Eu l-am rugat pe bunicul să mă lase să păstrez timbrele şi cărţile poştale”, a mai precizat arhitectul.
De