Regizorul spune că îi e greu să lucreze în Capitală, pentru că e un „oraş violent, aglomerat, în care se trăieşte urât”, iar pe actori este greu să-i aduni pentru un spectacol. Sursa: Agerpres
Deşi s-a născut în Bucureşti, Silviu Purcărete, unul dintre cei mai apreciaţi regizori români, preferă să monteze mai mult în străinătate sau în oraşele de provincie din ţară. În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, i-au fost reprezentate trei spectacole: „Uriaşii munţilor”, după Pirandello, „Faust”, după Goethe, şi „Metamorfoze”, după Ovidiu.
Într-un interviu pentru EVZ, regizorul spune că singurul său regret este că n-a făcut film până acum şi că i-ar fi plăcut să fie pictor în secolele al XVI-lea sau al XVII-lea.
Regizor de teatru şi de operă, Silviu Purcărete, în vârstă de 59 de ani, a strălucit pe marile scene, fiind invitat în secţiunile oficiale ale celor mai mari festivaluri de teatru din lume, de la Edinburgh şi de la Avignon. Spectacolele sale, printre care „Danaidele”, „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, „Titus Andronicus”, „Phedra” şi „Orestia” s-au jucat cu succes pe scenele din întreaga lume. În august, „Faust”- ul montat la Sibiu va fi reprezentat în Festivalul de la Edinburgh.
EVZ: Spectacolul „Metamorfoze” a fost montat în 2007 la Luxemburg, în spaţiul unei abaţii. Cum l-aţi adaptat pentru scena din parcarea Teatrului de la Sibiu?
Silviu Purcărete: Nu sunt modificări esenţiale, spectacolul are aceeaşi structură, modificările sunt determinate de introducerea unor actori noi. Spaţiul e diferit, mai mic. Spectacolul a fost gândit iniţial pentru cadrul din Luxemburg, spaţiul unei foste abaţii, fostă închisoare. Acolo era un decor superb, cu un perete în stâncă. Orice reluare este o rescriere. Am păstrat, în spectacol, unele fragmente în limba latină din textele lui Ovidiu, pentru frumuseţea m