Nu suntem singurele fiinţe capabile să se gâdile şi să râdă. Şi maimuţele pot face asta, conform unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Portsmouth, Anglia, citat de National Geographic. Oamenii de ştiinţă au descoperit că am moştenit abilitatea de a râde atunci când suntem gâdilaţi de la ultimul strămoş comun din care oamenii şi maimuţele mari au evoluat, care a trăit cu aproximativ 10-16 milioane de ani în urmă. Marina Nu suntem singurele fiinţe capabile să se gâdile şi să râdă. Şi maimuţele pot face asta, conform unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Portsmouth, Anglia, citat de National Geographic. Oamenii de ştiinţă au descoperit că am moştenit abilitatea de a râde atunci când suntem gâdilaţi de la ultimul strămoş comun din care oamenii şi maimuţele mari au evoluat, care a trăit cu aproximativ 10-16 milioane de ani în urmă. Marina
Nu suntem singurele fiinţe capabile să se gâdile şi să râdă. Şi maimuţele pot face asta, conform unui studiu realizat de cercetătorii Universităţii din Portsmouth, Anglia, citat de National Geographic.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că am moştenit abilitatea de a râde atunci când suntem gâdilaţi de la ultimul strămoş comun din care oamenii şi maimuţele mari au evoluat, care a trăit cu aproximativ 10-16 milioane de ani în urmă.
Marina Davila Ross, unul dintre cercetătorii care au condus studiul, a făcut parte din echipa care a gâdilat puii şi exemplarele tinere de maimuţe la gât, la subraţ, pe tălpi şi în palme. În paralel, au fost gâdilaţi şi bebeluşi pentru a se observa varietatea de reacţii în aceste cazuri. S-au obţinut astfel nu mai puţin de 800 de tipuri de chicoteli şi hohote de râs.