În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu însă el a primit numele şi semnificaţia pe care o are şi în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană “Ridică-mă!” Acest fapt s-a datorat proprietăţilor excitante pe care se pare că le posedă acest desert.
Ingrediente:
500 g pişcoturi Savoiardy,
500 g cremă Mascarpone,
4 ouă,
150 g zahăr,
10 linguri lichior Amaretto,
1 ceaşcă cafea pregătită foarte concentrat şi amesctecată cu zahăr,
cacao pentru presărat desupra
Mod de preparare (timp estimat: 40 min, complexitate: redusă)
Gălbenuşurile le batem spumă cu zahărul, adaugăm Mascarpone, lichiorul,şi continuăm să batem până devine o cremă spumoasă. Albuşurile le batem spumă si apoi amestecăm cu crema obţinuta anterior. Cafeaua racită in prealabil se pune intr-o farfurie, şi apoi pişcoturile unul câte unul se ţin, dar foarte puţin in cafea şi apoi aşeazam in tavă sau in cupe,după cum doriţi Asezăm apoi jumatate din crema, apoi inca un rand de piscoturi si iar crema. Punem la frigider 3 ore dupa care se presara cu cacao deasupra
Vă doresc poftă bună!
Bucătarul nostru vă stă la dispoziţie pentru servicii de catering. Nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa redacţiei, str. Călăraşilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383-477.
În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu însă el a primit numele şi semnificaţia pe care o are şi în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană “Ridică-mă!” Acest fapt s-a datorat proprietăţilor excitante pe care se pare că le posedă acest desert.
Ingrediente:
500 g pişcoturi Savoiardy,
500 g cremă Mascarpone,
4 ouă,
150 g zahăr,
10 linguri lichior Amaretto,
1 ceaşcă cafea pregătită foarte concentrat şi amesctecată cu zahăr,
cacao pentru presărat desupra
Mod de preparare (timp es