Reabilitarea fântânii cinetice din centrul civic a lăsat astăzi o datorie de 135.000 de lei. În acest sfârşit de săptămână, mulţi dintre reşiţenii care nu s-au relaxat la iarbă verde au ales o plimbare în centrul municipiului. Căldura a fost aproape insuportabilă în oraş.
Dintre reşiţenii care şi-au scos nepoţii sau iubitele la plimbare, cei mai dezamăgiţi au fost cei care au ieşit în jurul orei 16.00. Cetăţenii care s-au relaxat pe băncile din jurul fântânii şi ar fi vrut să fie răcoriţi de apă au aşteptat degeaba.
Fântâna merge pe ploaie
„Am observat că acest lucru se întâmplă în fiecare zi. Acum, pe căldura asta nu funcţionează, dar, cât timp a plouat, i-au dat drumul zilnic. Într-adevăr, este mai frumoasă ca înainte, se vede că au băgat bani în ea, dar nu înţeleg de ce nu îi dau drumul tot timpul“, se întreabă Mihaela Andrei, o reşiţeancă de 24 de ani.
Cei mai afectaţi se arată totuşi persoanele vârstnice. Pensionarii care locuiesc în zona centrului Reşiţei obişnuiesc să-şi petreacă un sfert din zi pe băncuţele din preajma fântânii. „Băiatul meu stă în Sibiu şi fântâna din centrul oraşului funcţionează vara, de dimineaţa până seara. Deja ştiu că în jurul orei 16.00 fântâna nu merge şi nu ies afară din casă pe căldură. Noroc cu aceste cişmele, că avem de unde să bem apă, că anul trecut era şi mai rău“, a spus Dumitru Vişan, un pensionar de 65 de ani din Reşiţa.
Fântâna a lăsat gaură în bugetul local
Fântâna arteziană din Reşiţa a fost inclusă în planul de reabilitare al întregului centru civic. Cu toate acestea, din banii bugetului local, anul acesta, vor mai fi retraşi în jur de 135.000 de lei pentru a achita o datorie rămasă de la ultima reabilitare făcută la instalaţia fântânii cinetice. Aceasta nu funcţionează la capacitate maximă.
„Motoarele nu fac faţă. S-a