„Daca privim in perspectiva, peste 12 luni, suntem extrem de optimisti in ceea ce priveste situatia pietelor emergente", a spus Stephen Jennings, directorul executiv al Renaissance Group. Vestul va fi ingropat in datorii si reglementari guvernamentale, in timp ce statele cu piete emergente vor fi mult mai libere sa accelereze procesul de dezvoltare menit sa reduca diferenta ce le desparte de lumea dezvoltata, a mai adaugat el. „In acest moment Vestul isi revizuieste pozitia fata de liberalismul economic, in timp ce pietele emergente merg exact in directia opusa", a declarat seful Renaissance.
Bancile si institutiile financiare din statele emergente este posibil sa aiba avantaje de pe urma situatiei, deoarece marile tari in curs de dezvoltare (statele BRIC) au inteles ca a lasa Vestul sa se ocupe de excesul lor de capital nu a fost o decizie prea inspirata, mai spune el.
„Unul dintre factorii care au contribuit la izbucnirea acestei crize a fost execesul mare de economii pe care le detineau China, statele din Orientul Mijlociu si Rusia, exces ce a fost intermediat de statele vestice, si intr-o anumita masura administrat prost de acestea", a spus Jennings.
„Acum vom vedea un efort urias din partea acestor state cu piete emergente, probabil in special Rusia, de a construi piete de capital mult mai puternice si institutii de economisire pe termen lung mult mai stabile", a mai spus el.
Renaissance a fost puternic afectat de criza financiara ce a lovit Rusia anul trecut, reducand numarul angajatilor la mai putin de jumatate, pana la 690 in prezent.
Jennings a spus ca grupul face acum angajari si numarul posturilor disponibile este egal cu 5% din numarul celor actuale.
„Daca privim in perspectiva, peste 12 luni, suntem extrem de optimisti in ceea ce priveste situatia pietelor emergente", a spus Stephen Jennings, directorul executiv a