De la 1 iunie, Societatea Apă-Canal Sibiu a preluat activitatea de furnizare a apei, de captare, transport şi tratare a apelor uzate din oraşul nostru. Totul după ce Făgăraşul a intrat în Asociaţia de dezvoltare comunitară Apa Sibiu. Apa Serv mai există totuşi ca societate, dar se ocupă doar de recuperarea datoriilor de la populaţie şi de achitarea facturilor restante către operatorii de servicii la care societatea avea datorii.
Făgăraşul are nevoie de fonduri europene pentru reabilitarea întregului sistem de apă-canal din oraş. Acesta a fost motivul pentru care a intrat în asociere cu operatorul regional Apa Sibiu. Valoarea investiţiilor este de peste 20 de milioane de euro, iar conducerea societăţii promite că aceasta se va realiza până în 2012. ,,Apă-Canal Sibiu derulează din anul 2002 fonduri europene. Faptul că am reuşit să obţinem bani nerambursabili ne-a determinat să facem lucruri de calitate.Vrem să le oferim făgărăşenilor o apă mai sigură, mai bună”, a declarat inginerul Mircea Niculescu, directorul general al Societăţii Apă-Canal Sibiu.
Pentru oraş, e un pas înainte, spun autorităţile locale. În plus, edilii şi reprezentanţii societăţii au un obiectiv comun. ,,Obiectivul nostru comun este realizarea de contracte individuale, pe consumator, de furnizare a apei, pe termen scurt şi contorizarea individuală, pe termen mediu. În plus, le cer reprezentanţilor societăţii ca, pe cât posibil, să evite debranşările în bloc, întrucât nu mi se pare deloc potrivit ca din pricina rău platnicilor să fie pedepsiţi şi cei care sunt cu plata la zi”, a declarat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc.
Nimeni nu poate spune deocamdată dacă tarifele pentru serviciile de apă şi canal vor fi mai mici sau mai mari. Cât despre personalul angajat al societăţii Apa Serv, acesta va fi preluat aproape în întregime de Apa Canal Sibiu, iar director al filialei F