Aceste fructe au o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decât celelalte alimente si un conţinut de vitamina C mult mai mare chiar decât al citricelor. Fortifică ţesuturile, oasele, dinţii şi purifică şi revigorează organismul, dar consumate în cantităţi mari, ele pot produce indigestii sau alergii. “Sucul de căpşune este indicat în afecţiuni hepatice, ale sistemului nervos şi în reumatism. Se bea, timp de zece zile, după micul dejun, câte un pahar de suc proaspăt, preparat astfel: 200 g fructe bine spălate şi zvântate se storc prin tifon, iar sucul obţinut se îndulceşte cu 5 g zahăr şi se consumă imediat,” sustine nutritionista Nora Timar. Căpşunele sunt ideale în regimurile de slăbit. O sută de grame de căpşune conţin doar 30 de calorii, nu au grăsimi, colesterol sau sodiu. În acelaşi timp, ele favorizează producerea de globule roşii, stimulează metabolismul şi cresc capacitatea de ardere a grăsimilor. Căpşunele sunt un aliat pentru cei care doresc să slăbească, ele fiind constituite 90 la sută din apă.
Aceste fructe au o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decât celelalte alimente si un conţinut de vitamina C mult mai mare chiar decât al citricelor. Fortifică ţesuturile, oasele, dinţii şi purifică şi revigorează organismul, dar consumate în cantităţi mari, ele pot produce indigestii sau alergii. “Sucul de căpşune este indicat în afecţiuni hepatice, ale sistemului nervos şi în reumatism. Se bea, timp de zece zile, după micul dejun, câte un pahar de suc proaspăt, preparat astfel: 200 g fructe bine spălate şi zvântate se storc prin tifon, iar sucul obţinut se îndulceşte cu 5 g zahăr şi se consumă imediat,” sustine nutritionista Nora Timar. Căpşunele sunt ideale în regimurile de slăbit. O sută de grame de căpşune conţin doar 30 de calorii, nu au grăsimi, colesterol sau sodiu. În acelaşi timp, ele favorizează producerea de globule roşii, stimulează