Nimeni nu poate spune cu mana pe inima ca se intelege foarte bine cu toata lumea. Un conflict mai mare sau mai mic tot are fiecare, daca nu cu seful, atunci cu partenerul de viata, cu copilul, cu vecinul sau macar cu unul dintre colegi.
Ne place sau nu ne place, trebuie sa convietuim in liniste si armonie cu toata lumea. "Bine, bine, dar cum?", se vor intreba cei care simt ca au ajuns la capatul puterilor din cauza disputelor cu cei apropiati.
Trebuie sa incepem prin a trata cu mai multa atentie relatia-problema, fie ca este vorba de cea cu fiul vesnic razvratit, fie cu sotia cicalitoare si mult prea preocupata de felul in care arata, ne sfatuiesc specialistii consultati de Personal Growth.
Relatiile, un "rau" necesar
Contactul cu ceilalti are importante dimensiuni emotionale, sociale si intelectuale, iar satisfactia pe care o avem atunci cand stabilim noi legaturi cu persoane interesante este foarte importanta pentru sanatatea noastra psihica.
O noua relatie va functiona insa doar daca judecam corect, atat pe nou-venitul in viata noastra cat si pe noi insine. Uneori pornim cu prejudecati, facem comparatii fara rost si asezam intre noi si celalalt un intreg balast de amintiri neplacute si esecuri.
Asa se face ca, de multe ori, relatia dintre un barbat si o femeie esueaza rapid din cauza geloziei cauzate de reminiscentele trecutului. "O sa ma insele si el", "E prea buna pentru mine", "Nu vom ajunge prea departe, iar eu nu am timp de pierdut", sunt doar cateva dintre ideile preconcepute care duc cu siguranta la ruperea unei relatii inainte de vreme.
Este o atitudine gresita. Nu trebuie sa incercam sa "inghesuim" o persoana pe care nu am cunoscut-o indeajuns in tiparele deja formate in mintea noastra. In orice relatie noua, trebuie sa pornim cu un maximum de incredere.
Cum sa t