Doar tinerii care sunt plictisiţi de şcoală pot să rămână fără diplomă de bacalaureat. Liceele reşiţene pun la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VIII-a peste 1.100 de locuri, ofertă dublă faţă de cerere.
Larisa Iscruleasa este o adolescentă care a reuşit să obţină punctajul maxim la testele naţionale. A participat şi la faza naţională a Olimpiadei de Limba Română unde a obţinut locul II. Acest lucru nu a scutit-o de susţinerea tezelor naţionale.
„Elevii de liceu care au rezultate bune au prioritate la admiterea în facultate. Noi nu. Testele naţionale au fost accesibile. Fiind pasionată de limba română mă gândesc să mă îndrept spre secţia de filologie, dar nu ştiu exact la care dintre licee. Optez ori pentru Traian Vuia, ori pentru Traian Lalescu”, a spus Larisa Iscruleasa. Pentru cele 1.148 de locuri care sunt disponibile în liceele din Reşiţa, înscrierile se fac din 15 iunie.
„Admiterea va fi computerizată. Elevii pot opta fie pentru învăţământul la zi, fie pentru seral. Pe lângă învăţământul tradiţional, Liceul de Artă are şi două clase vocaţionale, muzică şi arte”, a declarat Lucian Miclău, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar. „Cei care se îndreaptă spre acest liceu pot urma unul dintre domeniile: instalaţii pentru construcţii, prelucrarea lemnului, textile şi pielărie, construcţii şi lucrări publice. Sălile de clase, laboratoarele şi internatul sunt reabilitate şi dotate cu mobilier nou şi aparatură modernă. Căminul este renovat în totalitate”, a spus în această dimineaţă Florin Fărcăşescu, directorul Grupului Şcolar Construcţii Montaj.
Cei care sunt cazaţi în cămin plătesc 50 de lei pentru o lună, iar în cazul în care doresc să mănânce aici, pentru trei mese pe zi, plătesc 6 lei.
Opţiuni
Dintre cele nouă licee din oraş, spre patru se îndreaptă mulţi elevi