Fiecare zi vine purtând cu ea propriile-i daruri. Dezleagă-i funda şi bucură-te de reţeta pe care o vom pregăti astăzi. Această reţetă va “alinta” papilele gustative ale iubitorilor de mâncăruri picante. Este preferabil totuşi să nu faci abuz de chili în prepararea ei.
Ingrediente şi cantităţi:
3 linguri ulei de măsline
brânză tofu, tăiată în cuburi
1 ceapă roşie, feliată
1 ardei gras roşu, feliat
1 ardei chili, tăiat bucăţi
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
1/3 ceaşcă cu apă fierbinte
3 linguri oţet
3 linguri sos de soia
1 lingură de zahăr brun
1 linguriţă de mălai
1 linguriţă cu fulgi de chilli (sau cu puţin praf de boia iute)
Mod de preparare:
1. Încinge uleiul într-un wok sau într-o tigaie mai adâncă, la foc mediu. Adaugăm cuburile de tofu şi căleşte-le până devin maronii pe ambele părţi.
2. Adaugăm apoi ceapa, ardeiul gras roşu, ardeiul chilli şi usturoiul, călindu-le şi pe acestea nu mai mult de 5 minute.
3. Într-un bol, amestecăm apa fierbinte, oţetul, sosul de soia, zahărul brun, mălaiul şi fulgii/praful de boia. Adaugăm compoziţia rezultată în tigaie, amestecând uşor, până la omogenizare. Lasăm totul pe foc 3-5 minute, până observi că sosul s-a îngroşat uşor.
Poftă bună!
Bucătarul nostru vă stă la dispoziţie pentru servicii de catering. Nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa redacţiei, str. Călăraşilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383-477.
Fiecare zi vine purtând cu ea propriile-i daruri. Dezleagă-i funda şi bucură-te de reţeta pe care o vom pregăti astăzi. Această reţetă va “alinta” papilele gustative ale iubitorilor de mâncăruri picante. Este preferabil totuşi să nu faci abuz de chili în prepararea ei.
Ingrediente şi cantităţi:
3 linguri ulei de măsline
brânză tofu, tăiată în cuburi
1 ceapă roşie, feliată
1 ardei gras roşu,