Angajaţii Primăriei Constanţa şi ai regiilor care se ocupă de utilităţi au fost chemaţi să verifice dacă staţiunea este curată şi pentru fiecare deficienţă au primit termene de câteva zile de la edilul oraşului, Radu Mazăre, să le remedieze. Zeci de reprezentanţi ai instituţiilor locale printre care Direcţia Apelor Dobrogea Litoral Constanţa, SC Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa SA şi Enel, dar şi angajaţi ai serviciilor din Primăria Constanţa s-au adunat, marţi, în staţiunea Mamaia pentru a merge în control. Primarul oraşului, Radu Mazăre a constituit un comandament din câte un reprezentant al fiecărei instituţii şi a luat la pas mai multe zone din Mamaia.
El le-a cerut, printre altele, să planteze arbori prin staţiune şi pentru fiecare băltoacă sau panou care nu era cosmetizat să se ia măsuri. Edilul a fost deranjat de bolovanii pe care i-a întâlnit pe aleile din staţiune şi maşinile parcate aiurea pe faleză. Radu Mazăre a identificat şi mai multe zone unde se vor amenaja locuri de parcare. El a dat termene de remediere angajaţilor Primăriei şi, întrebat din ce bani se vor realiza cele solicitate de el, a replicat că „din banii de la taxa de intrare în Mamaia“.
Proiecte vechi, dar în curs de realizare
Edilul Constanţei a afirmat că primul proiect care se va realiza din fonduri europene va fi Şoseaua de Coastă pentru care se elaborează proiectul care prevede construcţia pe patru benzi de circulaţie. Un alt proiect avut în vedere este cel al pasarelei din Mamaia pentru care s-a obţinut finanţare şi de la Ministerul Turismului şi care va fi finalizată la sfârşitul verii.
Tot din fonduri europene se intenţionează şi asfaltarea promenadei din Satul de Vacanţă şi până în nordul staţiunii, proiect care prevede şi refacerea iluminatului public. În schimb, orăşelul lacustru de pe lacul Siutghiol se mai amână