Presa locală scrie azi despre ruinele în care zace singura fabrică din ţară care producea insecticide biologic nepoluant, dar şi despre mutilarea de către un patron craiovean a unei clădiri monument istoric din centrul oraşului.
Biosinteze, un colos în paragină, scrie azi cotidianul Gazeta de Sud. Era singura fabrică din ţară care producea insecticid biologic nepoluant şi stimulente de hrană pentru animale şi păsări. Unul din trei calafeteni fie a lucrat la Biosinteze, fie a avut rude care au fost angajate acolo. Uriaşa fabrică a murit în urmă cu câţiva ani. Au rămas scheletele de beton şi fier ruginit, deasupra cărora fac roată cârduri de ciori. Cât vezi cu ochii, numai ruine.
Monument istoric sluţit şi făcut butic. La Craiova, zelul patronilor croiţi să mutileze clădiri de patrimoniu şi să le transforme în magazine de fiţe nu cunoaşte limite. În centrul vechi al Băniei, la câţiva paşi de Hotelul “Minerva”, casa de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 3, ridicată la sfârşitul secolului al XIX-lea Ţşi declarată monument istoric de categoria B, a ajuns acum butic. Contrastul este izbitor: la etaj, rezistă încă tocăria originală şi decoraţiunile arhitectonice complicate, inclusiv un superb brâu ornamental. La parter, boltele sculptate au lăsat loc vitrinelor de sticlă şi tâmplăriei PVC. Modernizarea încheiată cu mutilarea clădirii s-a desfăşurat fără niciun fel de aviz de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice şi chiar fără autorizaţie de construire de la Primărie. Mai multe amănunte despre aceste subiect citiţi în Ediţie Specială.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a afişat catedrele disponibile pentru concursul de titularizare/suplinire/detaşare în învăţământul preuniversitar doljean organizat în această vară . La nivelul judeţului Dolj sunt 2100 norme şi fracţiuni de norme. Dintre acestea 265 sunt posturi titularizabile, din care 60 sunt Cra