Festivalul Internaţional de Teatru s-a încheiat, duminică seara, cu „Metamorfoze”, în regia lui Silviu Purcărete, şi „Le Voyage des Aquareves”, al companiei Malabar din Franţa. Sursa: Scott Eastman
Început sub semnul ploii şi, din această cauză, cu nenumărate incertitudini legate de spectacolele în aer liber, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu s-a încheiat glorios duminică seara, în aplauzele a peste 10.000 de persoane. Tot mii de oameni sau bucurat de spectacolele desfăşurate în zilele însorite de weekend şi de încheierea care a adus în Piaţa Mare o corabie uriaşă, artişti pe picioroange, muzică şi artificii.
Timp de 11 zile, Festivalul de Teatru de la Sibiu, un eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi al reprezentantului pentru educaţie, formare, cultură şi tineret al Comisiei Europene, a oferit peste 350 de evenimente pentru toate gusturile. În sălile de teatru, pe străzi şi în pieţe, artişti din zeci de ţări au dat tot ce au avut mai bun.
Festivalul a avut câteva vârfuri, spectacole de top, pe care nici un cunoscător nu şi-a permis să le rateze. S-au bucurat de un public select şi de aprecierile unanime ale criticii spectacole ca „Livada de vişini”, de Cehov, în regia celebrului Eimuntas Nekrosius, colaborare între Fundaţia Internaţională Stanislavski, din Rusia, şi Teatrul „Meno Fortas”, din Lituania. La fel, „Studiu asupra Medeei”, în regia lui Antonio Latella, cu Teatro Stabile dell’Umbria din Italia. De mare succes s-au bucurat, dintre spectacolele româneşti, „Omul pernă”, montat de Radu Afrim cu actorii Teatrului Dramatic „Maria Filotti” Brăila, şi „Metamorfoze”, spectacol-eveniment în regia lui Silviu Purcărete.
Corabia din inima Sibiului
Ca în fiecare an, festivalul s-a încheiat cu un eveniment de amploare găzduit de Piaţa Mare. O corabie albă, lumina