Fie că mergi în Obor să-ţi vinzi maşina, să cumperi alta sau că vii special pentru grătarul din târg, micii făcuţi de George Gabriel au devenit un reper sfânt pentru stomacul ce cântă de poftă. Românii sunt mari mâncători de mici. Toată lumea o ştie. La fel e şi cu sibienii. Şi cum toţi sunt specialişti în celebrul preparat din carne tocată, este parcă întipărit în harta gastronomică a oraşului de pe Cibin că în Obor se găsesc cei mai delicioşi mici. De doi ani de zile meşterul care se afumă cât e duminica de lungă la grătarul frumos mirositor este George Gabriel. Nu ştie să spună de ce micii pe care-i coace sunt aşa de buni. Vin direct preparaţi de la carmangeria cu care lucrează iar secretul stă probabil în lipsa condimentelor şi a aditivilor alimentari.
Face mici şi acasă, dar nu-s la fel de buni
„Avem clienţi care vin duminică de duminică, mănâncă aici şi iau şi acasă, gata făcuţi. Şi eu fac acasă mici, cârnaţi, pulpe, dar nu ies ca aici. Căldura grătarului este secretul, cărbunele face diferenţa. Iar produsele noastre sunt mereu proaspete. Când vine carnea de mici o gust, aşa crudă cum este, ca să văd dacă este bună. Nu se poate să o pun pe grătar fără să fiu convins eu că n-are nicio problemă. Dacă am simţit la gust că nu este în regulă, am trimis-o înapoi şi am luat alta. Nu poţi să dai la oameni mâncare stricată”, explică George Gabriel. Un alt preparat pentru care se fac cozi luuungi la grătarul domnului George sunt cârnaţii subţiri şi zemoşi, care par a fi cabanoşi dar nu-s. Sunt ceva mai special, cârnăciori de casă făcuţi ca la nemţi.
Cârnăciori de casă, după o reţetă adaptată de el
„La cârnăciorii ăştia am lucrat împreună cu un prieten de-al meu care are carmangerie. E o reţetă pe care am luat-o din Germania şi am adaptat-o. Cârnaţii sunt din carne de porc, carne de vită şi foarte puţină slănină, că nu sunt câ