Reţeta de azi este una clasică a bucătăriei italiene, plină de savoare care poate transforma orice cină într-un moment culinar de neuitat.
Ingrediente:
Sosul bechamel:
5 lg. de unt şi 2 lg pentru foile de lasagna
½ cană de făină albă
4 ceşti de lapte la temperatura camerei
2 ceşti de sos de tomate
sare şi piper (alb)
¼ ulei de măsline
½ kg de carne tocată
3 ouă mari
1 pachet de lasagna (10 coli)
3 ceşti de mozzarella rasă
½ ceşti de Parmesan ras
Sosul Bechamel:
Amestecăm 5 lg de unt pe foc mic, adăugăm faina şi amestecăm până când untul şi făina au format o pastă (aprox. 2 min). Adăugăm laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloaşe (cam 10 min la foc mic). Sosul este sufucient de legat atunci când nu mai curge de pe lingura de lemn cu care s-a amestecat. Luăm sosul de pe foc şi se adăugăm sosul de tomate. Amestecăm până când devine omogen.
Carnea o călim în uleiul de măsline extra-virgin şi o condimentăm după gust. Într-un bol separat amestecăm brânza cu ouăle (bătute), şi adăugăm sare şi piper.
În tava de cuptor punem 1/3 din sosul bechamel şi aşezăm primul rând de lasagna şi aşternem un strat de carne şi jumătate din mozzarella . Repetăm procedul până se consumă tot sosul bechamel şi toată carnea. Punem deasupra foilor de lasagna cele două linguri de unt. Acoperim tava cu o folie de aluminiu şi o punem la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute. După 15 minute scoatem foaia de aluminiu.
Poftă bună!
Bucătarul nostru vă stă la dispoziţie pentru servicii de catering. Nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa redacţiei, str. Călăraşilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383-477.
Reţeta de azi este una clasică a bucătăriei italiene, plină de savoare care poate transforma orice cină într-un moment culinar de neuitat.
Ingrediente:
Sosul bechamel:
5 l