Şeful Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei, colonelul Gheorghe Rizea, şi generalii de la Serviciul de Protecţie şi Pază îşi plătesc poliţe implicând instituţiile pe care le conduc. Colonelul Gheorghe Rizea, şeful „mascaţilor” de la Jandarmerie, se răzbună lovind în „opera“ foştilor şefi ai instituţiei care acum conduc Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP). Colonelul Gheorghe Rizea a declanşat, în urmă cu o lună, scandalul în care a fost prinsă unitatea specială antitero Acvila. Acesta a făcut publice mai multe achiziţii suspecte ale celor de la unitatea specială. Războiul, însă, a luat altă turnură. Au fost prinse în iureş atât Ministerul de Interne cât şi Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).
Ce nu se ştie e că Rizea a folosit controlul pentru a-şi plăti poliţe într-un război personal cu generalii din conducerea SPP, care în urmă cu trei ani erau la comanda Jandarmeriei: Lucian Pahonţu - director general, şi Gabriel Creţu - prim-adjunct.
Decăderea, ascensiunea şi răzbunarea
Generalul Lucian Pahonţu, actual şef al SPP, a condus şi Brigada Specială a Jandarmeriei
În 2006, când la conducerea SPP au venit Lucian Pahonţu şi Gabriel Creţu (primul fost şef al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, al doilea – comandant al Grupului Special Antitero Acvila), colonelul Gheorghe Rizea era şeful Serviciului Contraterorism.
Între Rizea şi noua conducere au apărut aproape imediat scandaluri de amploare, iar colonelul şi-a dat demisia. În scurt timp, ofiţerul a ales afacerile. În 2008 a înfiinţat firma Black Wolf Security Consulting, specializată în „consultanţa în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării“. Societatea a funcţionat doar câteva luni, după care Rizea s-a lansat în politică.
Şeful mascaţilor îşi ascunde averea
În iunie 2008, fostul şef din cadrul SPP, Gheorghe