O singură fântână cu apă potabilă funcţionează în tot oraşul, motiv pentru care locuitorii trebuie să-şi asigure rezervele de la magazin.
Pălăriile, umbrelele de soare şi sticlele cu apă sunt accesoriile obligatorii recomandate de medici pietrenilor care se încumetă să iasă din casă în timpul amiezei în următoarele zile. În plus, specialiştii mai recomandă ca, pe cât posibil, deplasarea să se facă pe trotuare umbrite.
„Mai ales persoanele în vârstă ar trebui să evite să iasă din casă între orele 11.00-16.00. Cei care sunt bolnavi trebuie să-şi ia tratamentul corect şi să se hidrateze cu trei litri de apă pe zi. Totodată, trebuie să fie atenţi şi cu regimul alimentar şi să mănânce mai multe fructe şi legume”, a declarat Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ.
O singură ţâşnitoare
în tot oraşul
Meteorologii anunţă oficial instalarea caniculei, cel puţin până la sfârşitul lunii iunie. „Temperatura medie multianuală pentru luna iunie în Moldova este situată în jurul valorilor de 21-26 de grade Celsius. În perioada următoare, media va fi de 30-32 de grade Celsius, cu maxime care vor ajunge frecvent la 34-35 de grade. Putem vorbi deci despre temperaturi mult peste media normală a perioadei”, a precizat Constantin Drăcşineanu, directorul Centrului Regional Meteo Moldova. La Piatra Neamţ, hidratarea poate fi o problemă pentru locuitorii oraşului care „nu se dotează” în timp util cu sticle de apă. În oraş există o singură ţâşnitoare care mai merge, cea din Parcul Central. „Azi am avut treabă prin oraş. La cât a fost de cald era să mor de sete. Până la urmă m-am oprit la o terasă şi am băut o apă minerală, că prin centru n-am găsit nici o ţâşnitoare”, s-a plâns Ovidiu Pâslaru. Soluţia pentru ">pietrenii care nu-şi permit să-şi cumpere mereu câte o sticlă de băutură răcoritoare sunt fa