Aproximativ 2.000 de fermieri din 25 de judeţe ale ţării au protestat, azi, în Capitală, cerând îndeplinirea a zece revendicări, printre care se numără neaplicarea impozitului forfetar în agricultură, renegocierea cu UE a sprijinului acordat fermierilor în perioada 2010-2013 şi compensarea diferenţei dintre costurile de producţie şi preţul de vânzare al laptelui.„Avem o lista de zece revendicări cu care reprezentanţii noştri s-au dus la ministrul agriculturii şi
Aproximativ 2.000 de fermieri din 25 de judeţe ale ţării au protestat, azi, în Capitală, cerând îndeplinirea a zece revendicări, printre care se numără neaplicarea impozitului forfetar în agricultură, renegocierea cu UE a sprijinului acordat fermierilor în perioada 2010-2013 şi compensarea diferenţei dintre costurile de producţie şi preţul de vânzare al laptelui.
„Avem o lista de zece revendicări cu care reprezentanţii noştri s-au dus la ministrul agriculturii şi i-au cerut să aranjeze o întâlnire cu primul ministru”, a declarat, pentru CAPITAL Online, Mircea Dumitru, membru în biroul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din România.
Aflat în faţa Ministerului Agriculturii, Dumitru a spus că toate punctele de pe listă sunt importante pentru fermieri, dar a subliniat că dacă impozitul forfetar va fi aplicat şi în agricultură, atunci cu siguranţă vor urma numai falimente.
„Dacă intră impozitul forfetar, falimentul e pe noi! Oricum, noi plătim impozit şi pe subvenţiile date de ei (Guvern, n.r.) pentru că sunt trecute la venituri şi plătim impozit pe venit. Multă lume nu ştie acest lucru şi se miră, dar e adevărat”, a declarat Mircea Dumitru.
Protestele ar putea culmina cu blocarea vămilor
Fermierii sunt pregătiţi să organizeze manifestări de amploare în cazul în care solicitările lor nu vor fi îndeplinite. Potrivit lui Dumitru, fermierii vor organiza pr