Asociatia Centrul Multimedia Teatru 74 reia in aceasta seara, incepand cu ora 19.00, dezbaterile din cadrul proiectului „Conferintele Cetatii”. In cadrul acestui proiect Personalitati marcante ale vietii culturale, sociale din România, scriitori, artisti, personalitati din media, analisti, vor aborda teme de interes regional sau national, educatie civica, cultura, relatii interetnice, social, medical, drepturile omului, dezvoltare comunitara, drepturi ale minoritatilor si alte sectoare de maxim interes pentru societatea civila.
Tema conferinţei acestei luni o reprezinta „Teatrul în „cetate” – „Cetatea” în teatru” si va fi susţinută de Mihai Ignat, lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii “Transilvania” Braşov, poet, dramaturg, premiat in 2007 de UNITER pentru piesa „Meserii si fundaturi”. „Doresc sa intru intr-un dialog cu cei prezenti, printr-o prezentare legat de ceea ce mi se pare mie, ca se intampla aproape ca un fenomen, ceva ce se repeta in ultima vreme, si anume interesul pentru un anume tip de teatru, social , politic, un tip de teatru oarecum angajat. Voi face referire la ceea ce am observat in ultimii ani, interesul acestor teatre, sau grupuiri de autori , fie ca e vorba de dramaturgi sau de regizori, interesul pentru un teatru implicat in problemele cetatii”, a declarat dramaturgul Mihai Ignat .
Printre cei implicati in astfel de dezbateri se numa grupul de la Bucuresti DramAcum, Tabara de dramaturgie a cotidianului, un atelier organizat de cativa ani, de Miruna Runcan si C. C. Buricea-Mlinarcic, cu masteranti de la teatrologie din Cluj, precum si o ultima initiativa a Teatrului Green Hours, din Bucuresti, care a provocat dramaturgii la scrierea unui teatru pe un subiect actual, si chiar local, bucurestean, in centru fiind personaje reale, precum primarul capitalei Sorin Oprescu. „Discutia de la Teatru 74 nu se va cantona