Pe Radu Gerheş l-am cunoscut la Bucharest Food Festival, unde a recreat, în cadrul workshopului organizat de Jurnalul de bucătărie, două reţete din vremea lui Brâncoveanu. Tinereţea, talentul şi seriozitatea cu care a gătit preparatele ne-au cucerit.Pentru unii tineri, succesul se măsoară în maşini puternice, case şi bani (nu neapărat în această ordine), iar pentru alţii, în... muncă. Radu face parte dintre cei care-şi dau de fiecare dată măsura talentului, reuşind să impresioneze prin seriozitate şi inspiraţie.
PASIUNE PENTRU BUNUL-GUST
Prima întrebare a venit firesc: de unde această pasiune pentru gastronomie? "Adevărul este că mi-a plăcut să gătesc de foarte mic. De la 14 ani (n.r. - acum are... 24) am început să muncesc într-o patiserie." Primul preparat realizat ca "bucătar începător" au fost nişte... biscuiţi cu gem, inspirat de o reţetă pe care o văzuse la televizor. "Aveam 9 ani când am pregătit biscuiţi cu gem. Am mâncat şi bătaie de la părinţi, pentru că umblasem la aragaz, iar după bătaie, când părinţii au văzut ce lucru bun am reuşit să fac, m-au lăudat. Chiar de mic ieşeau lucruri foarte bune din mâna mea!" Şcoala de bucătari a făcut-o aici, în România, iar mai târziu a plecat în Italia, unde a urmat nişte cursuri de specializare de trei luni. Apoi? "Am plecat în Spania, unde am lucrat timp de trei ani la unul dintre cele mai mari restaurante din Madrid, am avut un noroc incredibil să muncesc în acel restaurant ca ajutor de bucătar. Într-un an am ajuns să fiu «segundo», adică mâna dreaptă a bucătarului-şef. Restaurantul avea o bucătărie cu specific «gaega», asta e un fel de bucătărie tradiţională, aşa cum avem noi, de exemplu, bucătăria brâncovenească, ei au gaegă şi andaluză. Bucătăria andaluză e mai de la oraş, ca să zic aşa, iar cea gaegă este o bucătărie mai veche, iar specificul acesteia fiind peştele. În această bucătărie se g