"Ce n-as da sa nu mai uit!", spun unii lovindu-si fruntea cu palma. Nu trebuie sa dai nimic daca vrei sa ai o memorie mai buna, trebuie pur si simplu sa exersezi si sa fii ceva mai atent cu tine insuti.
Fie ca iti doresti sa iei o nota mare la teza la istorie sau doar sa nu mai uiti unde ti-ai pus cheile de la casa, este bine sa incepi chiar de azi sa iti imbunatatesti capacitatea de a tine minte un timp mai indelungat.
In primul rand trebuie sa iti doresti sincer acest lucru. Multi se plang : "nu am o memorie prea buna!". Si gata. De ce sa ramai in aceasta faza cand poti sa faci ceva ? Daca stii cum sa procedezi vei constata ca nu este greu sa progresezi putin cate putin, sustin "antrenorii de memorie" de la wikihow.com.
Incepe prin a-ti "incalzi" creierul. "Pune-l in functiune" ori de cate ori ai prilejul, iesi din rutina zilnica, incearca activitati noi. Invata zilnic cateva cuvinte intr-o limba straina, exerseaza noi acorduri in cazul in care stii sa canti la un instrument, intra pe Internet si relaxeaza-te cu ajutorul jocurilor de memorie. Rezolva cuvinte incrucisate, sudoku si nu pregeta sa folosesti banalele jocuri de pe telefon macar cateva minute pe zi.
Mult sport, putine griji
Antreneaza-ti zilnic si corpul. Este demonstrat stiintific ca exercitiile aerobice imbunatatesc circulatia sangelui, inclusiv la nivelul creierului, si pot ajuta astfel la o incetinire a pierderii memoriei pe masura ce inaintezi in varsta.
In plus, exercitiile fizice de orice tip te fac mai energic si totodata mai relaxat, iar starea de destindere permite o mai buna acumulare a informatiilor.
Redu stresul la minimum. Cu totii stim ca in momentul in care suntem stresati, obositi, preocupati de anumite proiecte sau deadline-uri, informatiile se invalmasesc in mintea noastra si incepem sa ratacim multe din