Fostul preşedinte al Parlamentului de la Chişinău părăseşte Partidul Comuniştilor înaintea alegerilor legislative anticipate. Demisia lui Marian Lupu ar putea reprezenta un semn că partidul aflat la putere în Republica Moldova începe să se dezbine. Mai citeşte şi:
Voronin: Lupu a plecat din partid pentru că nu a fost propus preşedinte
Raport SUA: Presa moldoveană este intimidată de oficiali
Basarabenii trec înot Prutul pentru a găsi un loc de muncă în România
În preajma anticipatelor din R. Moldova, România trebuie să aibă o retorică mai echilibrată - expert
Vladimir Ţurcanu: „Eu am negociat arborarea steagului UE pe Preşedinţie"
„Interesul naţional nu poate fi monopolizat de un singur partid şi folosit ca instrument de manipulare, divizând societatea în patrioţi şi trădători”, a declarat, ieri, Marian Lupu, înainte de a-şi anunţa demisia din Partidul Comuniştilor.
Fost „număr doi” pe listele acestui partid la alegerile din 5 aprilie, Lupu şi-a anunţat oficial plecarea din formaţiunea condusă de Vladimir Voronin chiar înainte de învestirea, în Parlament, a noului guvern condus de Zinaida Greceanîi. În faţa presei, el a criticat dur politica comuniştilor, motivând că nu mai vrea să ia parte într-o viitoare campanie pentru anticipate „în care se va merge pe ameninţări, şantaj şi cu un limbaj injurios”.
„Ce voi face mai departe urmează să decid. Deocamdată, nu voi conlucra cu cele două extreme politice (puterea comunistă şi opoziţia liberală ), care riscă să devină şi ridicule”, a mai afirmat Lupu. În ultimii şase ani, Lupu a avut o ascensiune rapidă pe scena politică de la Chişinău.
De la funcţionar în cadrul ministerului Economiei şi Comerţului, a fost numit ministru adjunct, apoi ministru. În 2005, a fost ales preşedinte al Parlamentului, iar ulterior a devenit memb