Cele mai durabile obiecte din ziua nunţii, verighetele, ar trebui să ţină cât o viaţă în doi. Le veţi purta pe deget în fiecare zi după cununie, aşa că este important să alegeţi un model rezistent, confortabil şi pe care să-l priviţi cu plăcere. Varietatea de preţuri şi modele e aproape nelimitată, de la simplele cercuri din aur galben de 14 karate care costă câteva sute de lei, la combinaţii sofisticate de aur de diferite culori şi pietre preţioase, care pot ajunge la zeci de mii de lei.
Depinde de model, material şi volum de muncă, explică bijutierul Gelu Platon de la Art&Gold, o bijuterie la parterul Magazinului Victoria din Capitală. Bijutierul lucrează cu aur galben, alb, roz sau verde, după modele create de el, dar acceptă şi sugestii de la clienţi.
Doritorii pot veni cu aurul de acasă şi plătesc doar manopera, care variază între 100 şi 1.000 de euro, explică meşterul. Verighetele sunt însoţite de un certificat de calitate, la fel ca în majoritatea magazinelor de podoabe din ţară.
Modele unicat
Bijutierul Dana Ştefănoiu lucrează verighete cu model ce imită lemnul, o tehnică japoneză, mokume-gane, folosită iniţial la decorarea săbiilor de samurai.
Modelele rezultate din combinaţiile de aur de diverse culori, cu paladiu sau argint, sunt prezentate pe site-ul www.mokume-gane.ro. Preţurile pleacă de la 400 de euro şi ajung la 2.000 de euro, în funcţie de materiale şi de dimensiunile inelelor, iar comenzile se fac online sau telefonic.
Oferta magazinelor de bijuterii
Pentru iubitorii de bijuterii cu diamante, magazinele FiresQ oferă verighete din aur galben sau alb de 18 karate, cu preţuri între 1.470 şi 6.200 de lei perechea. În preţ este inclusă gravarea cu laser şi întreţinerea ulterioară. Verighetele din colecţia Furrer Jacot, prezentă în magazinele Cellini, sun