În staţiunea Eforie Nord domneşte liniştea. Hotelierii din staţiune se plâng că, în ultimii ani, a scăzut mult numărul turiştilor străini. „Avem 21 de camere şi şase apartamente. Acum sunt doar trei camere ocupate. În weekend n-a fost nimeni“ a declarat Romică Clinciu, bucătar-şef la Golden Beach. Click aici pentru FOTOGALERIE. „Avem încasări foarte slabe. Eforie a fost lăsată deoparte, nu au făcut nimic aici. Anii trecuţi, la data de 1 iunie aveam turişti, tocmai de-asta avem şi efectiv complet de personal. Nu ştiu ce se întâmplă, ori criza, ori altceva, dar e din ce în ce mai greu“, spune dezamăgit Costel Mihalache, administrator al restaurantului Camelia.
Faleza arată şi ea destul de prost. De pe plaje lipsesc în cele mai multe locuri umbreluţele sau şezlongurile. „Nu am mai venit în Eforie din 1980 şi văd că totul e ca acum 30 de ani, tot nu sunt wc-uri pe plajă“, a spus Mariana Popovici din Caraş Severin. Singurele toalete sunt cele de la terase sau baruri, unde se plăteşte intrarea un leu.
Tratament pentru turişti
Staţiunea Eforie Nord dispune de două baze de tratament care sunt recomandate pentru tratarea a diferitor boli degenerative, boli inflamatorii, boli reumatismale sau boli ginecologice. Clinicile „Grand“ şi „Efosan“ au program de la 8.00 la 14.00. O a treia bază de tratament se află la hotel „Europa“. Un sejur de şapte zile la hotel „Hefaistos“ este 720 lei , la hotel „Grand“- 1.086 lei, la „Europa“- 1.855 lei.
Cazarea în staţiune variază, pe noapte, de la 110 lei camera single la 180 lei apartamentul. Mai ieftin este la pensiuni, unde o noapte de cazare costă 120 de lei.
Locuri de distracţie
Deocamdată turiştii nu au unde să meargă pentru a se distra. „Acapulco“ este una dintre terasele căutate, unde se poate şi dansa. Hidrobicicletele, bananele, ski-jeturile vor putea fi închiriate abia