Tânărul timişorean controlează de la sol copii ale marilor avioane. Profil
Născut - 15.04.1981
Educaţie - Facultatea de Management şi Marketing, UVT
Experienţă - Pasionat de aeromodele de patru ani
Familie - părinţii sunt profesori la Timişoara
Călin a descoperit avioanele mici cu puţini ani în urmă şi nu a durat mult până când a transformat aeromodelismul într-un mod de viaţă.
Pasionat de programare şi de calculatoare, timişoreanul a fost atras din prima de avioanele mici şi mari, iar imediat după ce şi-a câştigat singur banii de buzunar şi-a dedicat toate economiile achiziţionării de aeromodele.
„Mi-am dorit foarte mult să am propriul aeromodel, iar apoi am trecut de la un model la altul, astfel că astăzi unul din avioanele mele prinde şi 250 de kilometri la oră”, a spus Călin.
Opt kilograme de mecanică
Cel mai mare aeromodel din colecţia tânărului timişorean cântăreşte opt kilograme, astfel că manevrarea neatentă a acestuia poate cauza accidente grave. „Oamenii trebuie să înţeleagă că aeromodelele nu sunt jucării. De fiecare dată când zburăm, avem grijă ca spectatorii să stea departe de pistă”, a adăugat Călin. Pentru că aeromodelismul nu înseamnă doar pilotaj, modeliştii trebuie să ştie şi un pic de mecanică.
„Aeromodelele vin în kit parţial asamblat sau complet dezasamblat, iar fiecare modelist se ocupă de documentare, asamblare şi zbor, împărtăşind apoi experienţele sale colegilor de zbor”, a explicat timişoreanul. Moştenirea genetică, de la părinţii care sunt profesori de mecanică, dar şi pasiunea pentru tehnică şi logică, îl ajută pe Călin să-şi pună „pe aripi” şi cele mai complexe aeromodele. Tânărul are chiar şi un avion îmbrăcat în LCD-uri, care creează adevărate spectacole în aer pe timp de noapte.
Întâlniri cu colegii