Prefectura Vâlcea a pierdut în instanţă, după doi ani de procese, parcela disputată Conflictul între cele două instituţii a izbucnit în iunie 2007. Deşi terenul era în folosinţa prefecturii, pe 29 iunie 2007, consilierii judeţeni au aprobat trecerea lui în administrarea instituţiei. S-a luat această hotărâre pentru a realiza pe terenul prefecturii o a doua cale de acces în sediul CJ şi a extinde clădirea. Prefectura a contestat atunci hotărârea. Fosta conducere a CJ a dat în judecată prefectura, solicitând Ministerului Internelor să promoveze un proiect de hotărâre de Guvern pentru transmiterea terenului din administrarea prefecturii în domeniul public al CJ. După mai multe înfăţişări în instanţă, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au dat câştig de cauză CJ, anul trecut în luna octombrie, dar fosta conducere a prefecturii a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Decizie irevocabilă
„Forumul suprem de judecată a hotărât acum că tot CJ are dreptate. Prin decizia irevocabilă nr. 2646, pe care am primit-o zilele acestea, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, ca terenul de 2.954 de metri pătraţi să îi revină CJ şi s-a respins recursul prefecturii“, a declarat Ion Stanciu, purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea. Remus Grigorescu, prefectul judeţului, a precizat că, dacă instanţa de judecată a hotărât aşa, atunci înseamnă că e dreptul CJ să aibă acest teren. „Eu nu am nicio divergenţă cu această instituţie. Nu noi am deschis procesul, ci fosta conducere a CJ şi a prefecturii“, a susţinut prefectul.
S-a renunţat la extinderea CJ pe spaţiul verde
Conducerea CJ a renunţat să mai facă o scară paralelă cu cea a prefecturii pe spaţiul verde câştigat şi să prelungească clădirea, cu toate că, are mare nevoie de spaţiu şi în multe birouri oamenii stau înghesuiţi. „Ca să nu se distrugă spaţi