La început de sezon, staţiunea este aproape pustie, terasele sunt închise, iar hotelierii se aşteaptă la turişti mai spre sfârşitul lunii. Singurele investiţii făcute pentru acest sezon sunt cele 180 de noi locuri de parcare pentru întreaga Eforie. În sezon sunt însă necesare peste 20.000 de locuri. La intrarea în staţiune te întâmpină un afiş pe care scrie „Hotel Amurg - o stea cât trei stele. Cazare începând de la 40 de euro“. De altfel, în Eforie Sud tarifele sunt printre cele mai mici. Staţiunea are renumele uneia pentru sindicalişti, familişti, pensionari şi ca urmare a concentrării agrementului turistic în Eforie Nord. Tocmai de aceea, mulţi turişti preferă cazarea la particulari.
Localnicii te întâmpină la marginea drumului arătând cheile pentru cazare. Unii se postează chiar cu scăunelele de plajă, la umbră, pe trotuar şi cu afişe pe care este scris „Cazare la particulari“. Oferta este de 50-100 de lei camera cu acces la utilităţi.
Hotelierii s-au resemnat şi ei. Aşteaptă turişti abia spre sfârşitul lunii. De pildă, hotelul Maria este deschis din 2007. Anul acesta au deschis pe 1 iunie. Cazarea într-o cameră costă 88 de lei, iar într-una dublă - 110 lei. Hotelul dispune de 16 camere şi toate sunt goale.
„Noi deschidem după data de 15 iunie. În sezonul estival 2009 plaja pe care o aveam concesionată a trecut în subordinea Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral. Cu toate acestea, sper să fie o vară bună”, spune managerul hotelului Splendid Beach.
Puţine posibilităţi de distracţie
Posibiltăţile de agrement în Eforie Sud sunt destul de reduse. Cele mai cunoscute cluburi sunt „The One“ şi „Apollo“. Acestea sunt însă închise deocamdată şi nici nu au început lucrări de reamenajare. De asemenea, fiecare staţiune oferă turiştilor posibilitatea de a practica sporturi nautice, însă deocamdată, acestea