Arpad Orban a obţinut titlul suprem în cadrul primei ediţii a Transilvania Tattoo Expo, care a avut loc în weekend la Sibiu. Mult timp, nu a suportat tatuajele. Acum a ajuns cel mai apreciat tatuator din ţară, titlu pe care l-a cucerit duminică, la Sibiu, după ce sâmbătă obţinuse alte două distincţii. „Mi-am dorit să ajung să creez benzi desenate. Mereu am fost pasionat de desen”, spune Arpad, căruia toţi îi spun „Icon”.
„Tatuajele nu m-au impresionat aproape deloc. Primul pe care l-am văzut şi care m-a uimit a fost un portret al unui indian”, dezvăluie Icon motivul care l-a desemnat să îmbrăţişeze noua carieră.
La început, a lucrat, în Sfântu Gheorghe, cu utilaje improvizate. Ulterior, a plecat în Ungaria, unde a stat aproape cinci ani, timp în care şi-a achiziţionat echipamente profesionale pentru tatuaj. Când a revenit în România, a ales Clujul. „Mi s-a părut un oraş destul de mare, în care se poate trăi din tatuat”, spune tânărul. De atunci, lucrează la salonul Bizzzart.
„Aproximativ 6-7 ore, odată la două zile. Cam atât muncesc în ultimul timp. Motivul e simplu: acum fac în special tatuaje mari, care necesită mult timp şi sunt foarte solicitante”, afirmă Icon.
Tânărul tatuator mărturiseşte că la Sibiu, la Transilvania Tattoo Expo, nu se obţină marele premiu. „A ieşit mult mai bine decât mă aşteptam. Le-a plăcut tuturor, mai ales străinilor care au participat”, laudă Icon organizarea convenţiei. La Sibiu, el a realizat două tatuaje. Primul, care înfăţişează un chip de femeie, l-a terminat vineri, târziu. „A durat şapte ore până când am finalizat tatuajul. A doua zi, am început altul, o gheişă cu un craniu în loc de faţă şi cu evantaie în jur. Am fost foarte muţumit de modul cum a ieşit. Mi-a plăcut mult mai mult decât primul”, spune tânărul.
Şi totuşi, prima operă a sa s-a dovedit a fi cea mai