Îţi petreci mai bine de jumătate din zi nu cu familia, ci la serviciu. Când apare un coleg de sex opus de care devii mai apropiat decât în mod obişnuit, lucrurile se pot complica. „Soţia“ sau „soţul de la serviciu“ este un subiect pe care puţini îl recunosc. La o discuţie mai relaxată, mulţi sunt cei care povestesc că au trecut printr-o experienţă de acest gen. Ajungi să îi cunoşti mai mult pe cei cu care împarţi biroul decât pe cei cu care împarţi aceeaşi casă. Uneori se întâmplă ca persoana cu care lucrezi cel mai bine să fie de sex opus. De la un proiect reuşit se ajunge de cele mai multe ori la cele 15 minute petrecute împreună la cafea, la prânzuri cu flirturi şi la confidenţe.
Totul cu o limită, pentru că seara, când ajunge la casa lui, fiecare îşi reia viaţa de familie. Psihologii spun că persoanele cu vârste între 20 şi 40 de ani sunt cele mai tentate să aibă o astfel de relaţie. Aceştia ajung să vadă în colegul de la serviciu completarea partenerului de acasă, chiar dacă relaţia rămâne una platonică. În cazul bărbaţilor, limita de vârstă poate urca până la 45 de ani.
Stârnesc gelozie
Maria şi Cosmin au trecut printr-o astfel de etapă. S-au împrietenit la serviciu. Ajunseseră nedespărţiţi, după cum povestesc cei doi. Toată lumea credea că relaţia lor a depăşit de mult graniţele prieteniei pentru că se comportau ca un cuplu. „Între noi nu a fost niciodată o relaţie de iubire. Pur şi simplu ne înţelegeam perfect. Ne puteam spune orice şi eram alături unul de celălalt, la bine şi la rău“, povesteşte Maria.
„Eram aşa la serviciu. După ce ajungeam acasă, fiecare avea viaţa lui. Eu am avut ceva probleme cu iubita mea. Credea că o înşel. Şi Maria mi-a spus că prietenul ei era cam gelos“, îşi aminteşte, la rândul său, Cosmin. Relaţia lor de „căsnicie“ la locul de muncă a luat sfârşit când Cosmin şi-a schimbat