Tinerii care se alătură organizaţiilor studenţeşti au mai multe şanse la angajare şi pot câştiga experienţă de lucru în echipă. Dacă eşti membru într-o organizaţie de studenţi poţi afla în ce măsură ai aptitudini de lider. Devii deschis la minte şi mai pregătit pentru nou. O asociaţie este mai mult decât un mediu care te pregăteşte pentru viitorul loc de muncă. “Ea este o şcoală a vieţii. Aici înveţi despre ce înseamnă lucrul în echipă, importanţa unui termen-limită, a interdependenţelor care apar când lucrezi în echipă”, este de părere Bogdan Avram, preşedinte Asociaţia BEST.
Te loveşti de aspecte simple de comunicare care îţi pot influenţa definitiv un proiect. “Înţelegi cum e să fii lider. Ajungi să creşti ca individ, creşte încrederea în tine, îţi dai seama ce poţi face tu singur, dar şi împreună cu alţii”, spune Avram.
Poţi crea efecte de sinergie în echipele cu care lucrezi, devii mai deschis la minte şi pregătit pentru nou.
Oportunităţi de job
Pe lângă instruirea şi pregătirea profesională, tinerii care se înscriu într-o organizaţie studenţească îşi pot dezvolta abilităţi folositoare în cazul în care se angajează.
“Experienţa aceasta o pot dobândi la noi pe o perioadă mai scurtă decât în cazul unui loc de muncă obişnuit. Când se angajează, ei deja sunt pregătiţi, ştiu ce vor şi se pot adapta mai uşor la locul de muncă.
Avantajul unei asociaţii este că tinerii au şansa de a învăţa de la profesionişti. Contează destul de mult pentru marile companii faptul că tinerii sunt înscrişi în organizaţie, oportunităţile sunt mai mari”, explică Mihai Iorga, preşedintele Business Organization for Students, organizaţie studenţească înfiinţată în 2001. Activitatea fiecărei asociaţii variază în funcţie de obiectivele stabilite, statut şi de domeniul de activitate.
Există organizaţii