Scriitoarea Angela Furtună îşi investeşte energia în atragerea oamenilor simpli către lectură prin dezbateri provocatoare şi întâlniri cu autorii preferaţi
Înclinaţia pentru studiu şi scris a Angelei Furtună şi-a spus cuvântul din timpul gimnaziului, când a publicat primele texte în revista şcolii. În acea perioadă, scrisul era legat de procesul de maturizare, de clocotul adolescenţei. În timpul studenţiei a început să frecventeze cu interes cenaclurile literare. Adevăratul debut literar s-a produs în anul 1997, în revista „România Literară“, unde a apărut volumul „Prizonier în Ego”.
Autoarea de proză spune că a reuşit să evolueze datorită atitudinii sale deschise la tot ceea ce este nou. „Ceea ce fac este o ofrandă adusă umanităţii”, a afirmat Angela Furtună.
Îi critică pe criticii literari
Suceveanca a publicat până acum şapte volume, iar printre cele mai apreciate cărţi se numără „Elegiile Estului Sălbatic”, „Pelerinul din Aqualung“, „Metonimii de word-trotter“, „Primul Kaddish“ sau „Poemian Rhapsody - Cartea Donei“.
Volumele sale au primit numeroase premii, dar scriitoarea şi-a format o imagine sobră şi s-a ţinut departe de scandalurile vieţii mondene. Sentimental este cel mai tare legată de marele premiu de la Festivalul Naţional „Tudor Arghezi“ de la Târgu Jiu, obţinut în anii ’90, care a constat în publicarea volumului său de debut „Prizonier în Ego” şi introducerea lui în toate bibliotecile din ţară.
„Pentru că la ora actuală orice grafoman poate să publice este totuşi problematică lansarea pe piaţă a autorilor de bună credinţă. Mulţi critici literari sunt corupţi, iar difuzarea cărţii este puternic perturbată”, a adăugat scriitoarea. Angela Furtună a devenit în urmă cu nouă ani membră a Uniunii Scriitorilor din România.
Luptă împotriva discriminării
Proiectele pe care le desfăşoară la Bib