» Bancheri, politicieni si oamenii din administratie vad in mod diferit criza.
» Ceea ce pentru unii este o piedica, pentru alti inseamna o oportunitate.
Bancheri, oameni politici, parlamentari, oameni de afaceri si membri ai conducerii administratiei locale au participat, ieri, la programul "Realitatile la bani marunti – intre nevoi si solutii", derulat de Banca Comerciala Romana. Prezent la eveni-ment, viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, a precizat ca actuala criza are atat parti pozitive, cat si negative. "Oamenii de rand incep sa-si chibzuiasca mai bine relatia cu bancile. Nu-si mai cumpara masina de ultimul tip daca stau intr-o garsoniera de 30.000 de euro", a precizat acesta. Totusi, din punctul de vedere al administratiei publice, Fagadau a precizat ca proiecte mari de investitii sunt blocate, pentru ca nu mai exista fluxul financiar necesar sustinerii acestora. Viceprimarul a mai spus ca un alt efect al crizei este numarul in crestere al contestatiilor la licitatii. El a adaugat ca se simte o temere tot mai mare in randul oamenilor de afaceri in ceea ce priveste ordonanta 34 (care reglementeaza determinarea profitului impozabil, cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii etc.).
Matei Bratianu, sindicalist si parlamentar de Constanta, nu a ratat ocazia sa "certe" bancile comerciale pentru "mirajul descoperitului de cont de pe carduri". In opinia sa, sumele accesate astfel sunt foarte scumpe, pe de o parte, si se cheltuiesc mult mai usor, pe de alta parte, astfel incat oamenii pot acumula datorii fara sa-si dea seama. La final, reprezentantii bancii au raspuns intrebarilor adresate de invitati.
» Nevoia de a calatori, cea mai comuna
Seminarul BCR de la Constanta are la baza trei studii de piata. Unul dintre ele se refera la nevoile, asipratiile si ambitile clientilor bancari. Psihologul A