Cu un permis de 30 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru elevi, pescarii au voie să arunce cârligul în apă. De astăzi, cei pasionaţi de pescuit iau din nou drumul apelor. Cele mai căutate zone sunt cele din jurul Mureşului şi ale Crişului. Pe sfârşit de săptămână, lacul de la Tăuţ va fi şi el luat cu asalt, mai ales că peisajul oferă şi oportunităţi excelente de agrement.
În Arad, se pescuieşte mult şi pe bălţile de la Măltăreţ, Cărămidărie şi Ghilin. „E perioada în care se caută albitura. Mreana, crapul şi şalăul sunt cele mai răspândite în apele de la noi. Noaptea e căutat şi somnul, dar cei care merg atunci la pescuit trebuie să ştie că va trebui să fie dotaţi cu felinare care să le ateste prezenţa”, a punctat Titi Herle, un pescar arădean împătimit. Braconajul şi poluarea apelor sunt două din problemele cu care se confruntă pescarii sportivi din Arad.
„Aş dori să-i combat pe cei care recurg la metode necurate la pescuit. Din păcate, încă există destule cazuri de braconaj. În ceea ce priveşte speciile de peşte a căror capturare e interzisă, în Arad există interdicţie în cazul mihalţului”, a specificat Titi Herle.
Cu actele în regulă
Cei care merg la pescuit sunt sfătuiţi să aleagă varianta corectă şi să ţină cont de reglementări. Permisul costă 30 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi, iar pensionarii nu plătesc nimic. Pentru ilegalişti, amenzile sunt drastice şi se poate ajunge chiar la dosar penal. Cantitatea de peşte permisă e de cinci kilograme pe zi, iar în cazul în care un exemplar depăşeşte cifra indicată, pescarul ar trebui să se oprească la peştele prins.
Sezonul de pescuit se întinde până în luna martie a anului viitor, în cazul peştilor răpitori. Pentru ceilalţi, prohibiţia apare în luna aprilie.