La 120 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, Fundatia "Credinta si Creatie. Acad. Zoe Dumitrescu Busulenga – Maica Benedicta" si-a asumat raspunderea, dusa deocamdata la capat cu abnegatie la Putna, Iasi si Bucuresti, sa reediteze lucrarile de evocare si exegeza consacrate lui Eminescu de Zoe Dumitrescu Busulenga – o integrala de cinci volume, cu adaosuri inedite.
Intaiul volum, Eminescu - Viata*, a si aparut. Integrala urmeaza sa apara sub controlul stiintific al profesorului Dumitru Irimia. Acesta precizeaza ca editia se intemeiaza pe volumul tiparit de autoare la sfarsitul anului 1989, la Editura Eminescu, cu completarile si modificarile, foarte putine, introduse in volumul aparut la Editura Elion in anul 2000. Monografiei ii este adaugat studiul Eminescu, intre credinta si cunoastere, publicat, impreuna cu studiul Intelectualul si cultura in lumea secularizata, in vol. Credinta si cultura, tiparit de Editura Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor in anul 2005, studiu prin care viata lui Emienscu este privita din perspectiva tensiunilor interioare, ale situarii fata cu Divinitatea.
Colofonul volumului face cateva precizari interesante despre despre Fundatie si despre cei care au contribuit la realizarea lui, oameni altminteri foarte discreti. S-au ingrijit de aceasta carte acad. Dan Haulica, presedintele Fundatiei, arhim. Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna, prof. univ. Dumitru Irimia, Elena Doxanescu, Mircia Dumitrescu & Orban Anna-Maria, autorii viziunii grafice, ierom. Dosoftei Dijmarescu, monah Anania Vatamanu, rasofor Mihai Onciu, Teodora Stanciu si Carmen Racovitza.
Mentioneaza acad. Dan Haulica in cuvantul sau: „Fervoarea credintei determinandu-i doamnei Zoe in mod radical existenta, cand, luand valul calugariei, a devenit Maica Benedicta, tot ce insemna teritoriu eminescian a trecut la ea, prin transmutarile unei