Ce face dintr-o camera de copil un palat? Felul in care o organizezi si o decorezi. Pentru un copil, nu conteaza valoarea obiectelor care il inconjoara, materialele nu trebuie sa fie neaparat pretentioase iar mobila nu e musai sa fie costisitoare. Dimpotriva.
Un copil se simte cu atat mai bine in camera lui cu cat dispune de mai mult spatiu pentru traznai si cu cat isi poate da friu liber imaginatiei organizand diverse activitati. Iar daca poate desena pe pereti si scrie pe tablia patului, e cu atat mai fericit.
De aceea, fa-i un mare bine si nu ii aglomera camera inutil, lasa-i spatiu de joaca. Ideal ar fi ca macar cat e mic sa isi poata tine hainele in alta camera, caci oricum nu si le ordoneaza singur in dulap.
Aranjeaza-i mai bine in locul respectiv un "castel" din rigips, sau un cort in care se poate ascunde de ... inamici.
Zugraveste-i camera in culori vii dar nu obositoare si reimprospateaza-le primavara si toamna. Picteaza-i peretii si, mai ales, lasa-l sa te ajute, va fi incantat sa locuiasca printre nori, sau in padure, vecin cu bunica Scufitei Rosii.
Ai mare grija la lumina care trebuie sa fie in cea mai mare parte a zilei naturala. Cumpara-i corpuri de iluminat potrivite varstei dar care ofera o lumina corespunzatoare ca directie si suficienta ca intensitate.
Organizeaza-i un colt unde, seara, sa isi poata aduna singur jocurile si jucariile. Se va invata mai disciplinat si vei reduce astfel riscul de accidente nocturne.
Fa din draperii cortina pentru spectacolul naturii care poate fi vazut pe geam. Acopera-i podeaua cu mocheta speciala pentru copii: imprimeurile cu trasee pentru masini sau cu cararui prin padure printre animalele salbatice il vor ajuta sa distreze in moduri la care nici nu te astepti.