Resuscitată în iarnă, Bătrâna Doamnă a mers pe sârmă tot returul, dar greul abia începe. Revenit în Arad după 8 ani, Ionuţ Popa a remarcat că situaţia nu a fost vreodată mai dezastruoasă în curtea clubului fondat de baronul Francisc Neuman. Datoriile acumulate în mandatul lui Ionuţ Chirilă, când UTA nu a avut un investitor, au făcut ca echipa să fie neprogramată în primul meci al returului, cel cu Târgu-Mureş. Caz aproape unic, Bătrâna Doamnă a fost apoi ameninţată cu neprogramarea în fiecare săptămână a returului, conducătorii făcând eforturi supraomeneşti pentru a dribla momentul fatal, ce ar fi dus la excluderea din campionat.
„E vremea să lăsăm totul în urmă şi să ne gândim la ce se va întâmpla. Eu vreau să rămân la UTA, dar trebuie să ne mişcăm foarte rapid. Pregătirile ar trebui reluate pe 6 iulie, iar până atunci, trebuie să se ştie pe ce buget se contează şi ce jucători vin. Pentru că, dacă rămâne actualul lot, mi-e teamă că nu putem supravieţui”, a indicat Ionuţ Popa, fixând un termen de 15 zile pentru stabilirea coordonatelor. Utiştii vor să meargă pe toate pistele oamenilor de afaceri care au ajutat clubul în ultimul an.
Intră în ecuaţie Sandu Ion, cel care a plătit datoria către Steaua (238.000 de euro pentru transferul lui Zaharia), fostul finanţator Nicolae Bara, plus oamenii de afaceri arădeni Marius Ţucudean (fostul mijlocaş din anii ’80-’90), Gheorghe Cosma sau Eusebiu Pistru. Alb-roşiii mizează şi pe implicarea autorităţilor locale.
Colaborează cu Timişoara
Zilele trecute, în Arad a început să circule zvonul că UTA ar putea colabora cu rivalii de la FC Timişoara. Relaţia ar urma să aducă în Arad mai mulţi jucători tineri aflaţi sub contract cu echipa lui Marian Iancu. „Am discutat cu domnul Chivorchian pe această temă. A rămas că mai vorbim după 20 iunie. Până la urmă, rivalitatea e pe teren