Pe 9 iunie, la Tulcea, reprezentanţi ai Ministerului Mediului din România şi din Ucraina au prezentat aspecte privind studiul referitor la impactul transfrontalier al proiectului „Renovarea căii navigabile de mare adâncime Dunare - Marea Neagra".
„Partea ucraineană a făcut o scurtă prezentare tehnică a proiectului subliniind, în repetate rânduri, că, în conformitate cu cercetările şi studiile pe care le-au efectuat, renovarea căii navigabile de mare adâncime Dunăre - Marea Neagră nu are impact semnificativ asupra mediului, contrar concluziilor Comisiei Internaţionale de Anchetă a Convenţiei Espoo", se precizează în comunicatul Ministerului Mediului. Însă, partea română a avut un punct de vedere diferit, iar cei prezenţi au adresat întrebări cu privire la impactul ecologic, economic şi social pe care îl poate avea proiectul, în special cu referire la speciile de păsări şi peşti care ar putea fi afectate pe termen mediu şi lung. Informaţiile privind potenţialul impact transfrontalier asupra mediului al proiectului propus pot fi consultate la adresa http://www.mmediu.ro/departament_mediu/canal_bastroe/ canal_bastroe.htm. De asemenea, persoanele care vor să facă propuneri sau să depună observaţii privind acest proiect pot trimite, până pe 19 iunie, mesaje la adresele de e-mail mihaela.macelaru@mmediu.ro şi arbdd@ddbra.ro. Pe 9 iunie, la Tulcea, reprezentanţi ai Ministerului Mediului din România şi din Ucraina au prezentat aspecte privind studiul referitor la impactul transfrontalier al proiectului „Renovarea căii navigabile de mare adâncime Dunare - Marea Neagra".
„Partea ucraineană a făcut o scurtă prezentare tehnică a proiectului subliniind, în repetate rânduri, că, în conformitate cu cercetările şi studiile pe care le-au efectuat, renovarea căii navigabile de mare adâncime Dunăre - Marea Neagră nu are impact semnificativ asupra mediului, contrar concluzi