În inima masivului Bucegi, printre alte minuni ale naturii, se află o zonă pitorească în care vă puteţi refugia din calea căldurii, lacul şi cabana Bolboci fiind o opţiune pentru petrecerea concediului. Accesul în zonă se face din DN 71 ce leagă Sinaia de Târgovişte. La Cabana Bolboci se poate ajunge pe două drumuri, prin Cota 1000, Şaua Dichiu cu o lungime de 22 de kilometri, drum accesibil numai vara, sau din Moroieni pe la sanatoriu, pe un drum de 25 de kilometri, accesibil în orice anotimp.
Pentru iubitorii de drumeţii accesul se poate face pe diverse trasee turistice, cel mai cunoscut dintre ele fiind drumul de la Dobreşti, Scropoasa prin Cheile Zănoagei la Lacul Bolboci.
Un baraj artificial
Lacul Bolboci este un lac de baraj artificial situat pe cursul superior al râului Ialomiţa, în judeţul Dâmboviţa şi reprezintă una dintre atracţiile zonei. Acesta este protejat de coniferele ce îl încercuiesc şi poate cel mai curat lac din judeţ.
În anumite perioade ale anului, apa limpede conferă privitorului un adevărat spectacol, culoarea acestuia fiind uneori de un verde smarald în funcţie de razele soarelui. Pentru sedentari dar mai ales pentru pescarii iubitori de păstrăv, lacul Bolboci poate fi ”excursia” ideală.
Cabana Bolboci la 1460 m
La o altitudine de 1460 de metri, pe Valea Ialomiţei, între Cheile Tătarului şi Cheile Zănoagei pe malul lacului Bolboci, cabana a fost construită între anii 1926-1928 cu ajutorul fraţilor Schill care exploatau pădurile de brazi din Valea Ialomiţei. A fost construită în interes turistic, iniţial din lemn şi acoperită cu şindrilă.
Cazarea se făcea numai pe perioada verilor pentru că nu avea sobă. În anul 1971 a fost acoperită cu tablă şi încălzită pentru a primi turişti şi pe perioada iernii.
Condiţiile sunt excelente, c